MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Villa wit keimen - Lichtenberg Villabouw

Een villa wit keimen; Voor een prachtige uitstraling van uw villa

Een villa is een prachtige investering in uw leven. Het is niet alleen een plek waar u woont, maar ook waar u tot rust komt en waar u uw gasten ontvangt. Het is dan ook belangrijk dat de uitstraling van uw villa overeenkomt met uw persoonlijke smaak en stijl. Een aantal kenmerken van onze villa’s zijn de grote schoorstenen en rieten kappen, maar ook het wit verven van de buitengevels van de woning. We noemen dit ook wel wit gekeimde villa’s.

Wat is wit keimen/sausen?

Wit keimen/sausen is een verftechniek waarbij een dunne laag verf wordt aangebracht op de gevel van uw villa. De gevelverf die wordt gebruikt is een mineraal- of silicaatverf die zorgt voor een verbinding tussen de ondergrond en de verf. Dit in tegenstelling tot andere verven die een laag over de ondergrond aanbrengen. Bij een mineraalverf zuigt de gevelsteen als het ware de verf op. Minerale ondergronden, zoals pleisterwerk, beton of een baksteen, zijn dan ook geschikt voor het aanbrengen van de gevelverf. De verf wordt vervolgens met een speciale borstel ingewreven, zodat de verf diep in de muur trekt en er een egale, witte uitstraling ontstaat. Het resultaat is een prachtige, natuurlijke uitstraling die uw villa een unieke uitstraling geeft.

De eigenschappen en voordelen

Nederland is een land van vier seizoenen en met veel verschillende weersomstandigheden te maken heeft. Dat ze onder invloed staan van het Nederlandse klimaat heeft gevolgen voor de keuze van de gevelverf. De gebruikte gevelverf heeft de juiste eigenschappen die de gevels beschermt tegen het Hollandse weer. Dit betekent dat u jarenlang kunt genieten van een prachtige, witte uitstraling van uw villa.

De gevelverf biedt naast een mooie uitstraling van het landhuis of villa ook bescherming tegen UV-straling, wat verkleuring van de verf tegengaat en voor temperatuurregulering doordat licht- en warmtestralen worden gereflecteerd. Daarnaast is de verf ook nog eens ademend, wat betekent dat vocht kan worden afgevoerd en uw gevel gezond blijft.

Een villa wit sausen, dé reden waarom

In de villabouw wordt het wit sausen van de gevel vanuit architectonisch oogpunt gedaan. In Nederland zijn we het eigenlijk niet zo gewend, maar een witte of gekleurde gevel kan zeker een fraai beeld opleveren. Denk maar eens aan bestemmingen zoals Italië, Curaçao of Scandinavië.

Doorgaans worden onze villa’s wit geschilderd. In combinatie met een rieten kap en donkere houten gevelbekleding steekt dit mooi af en zorgt het voor een chique uitstraling. Maar ook een gestuukt huis met strakke vlakke pannen in een kleur of in het wit kan zeer geslaagd zijn. Het kan de woning juist een moderne uitstraling geven. Het verschil tussen keimen en stucen kunt u goed zelf zien. Bij keimen ziet u de structuur van de stenen nog, bij stucen is eigenlijk de gehele gevel glad gemaakt.

Uw wit gekeimde villa met Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Wilt u ook een wit gekeimde villa bouwen en eerst zien hoe dit lijkt? Bezoek dan de pagina met onze villa’s en laat u inspireren. Wilt u graag uw eigen wit gekeime villa laten bouwen en meer informatie over bijvoorbeeld het onderhoud? Neem dan gerust contact met ons op!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Villa wit keimen-Lichtenberg Villabouw
Scroll naar boven