MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Rietgedekte villa bouwen

U droomt er misschien al jaren van; uw eigen rietgedekte villa bouwen. Een moderne villa, een landelijke villa of een landhuis, een rieten kap is in veel gevallen een mooie afwerking van villa’s in alle stijlen! Bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw hebben wij al veel rietgedekte villa’s mogen bouwen, bekijkt u eens onze gerealiseerde villa’s of bestel de gratis brochure en laat u inspireren! Onze huisarchitecten vertalen al uw wensen en ideeën naar een gedetailleerd ontwerp van uw droomvilla. Benieuwd wat de voordelen en kosten zijn die horen bij het bouwen van een rietgedekte villa? Wij beantwoorden graag al uw vragen.

De voordelen van een rietgedekte villa bouwen

Een rieten kap heeft niet alleen een prachtige uitstraling, maar geeft nog veel meer voordelen.

  • Riet heeft een zeer hoge isolatiewaarde; een goede duurzame oplossing om energie te besparen! Dit komt doordat de lucht blijft hangen in de holle stengels van het riet en de ruimte tussen de stengels.
  • Daarnaast heeft riet ook een geluidsisolerende werking. U hoort hierdoor minder geluiden van buitenaf in uw villa.
  • Riet verhoogt de waarde van uw villa! Door een rieten dak wordt de woning meer waard doordat de villa geïntegreerd wordt in de omgeving, er meer volume wordt gecreëerd en natuurlijk door de isolatie. Een rieten dak geeft uw woning een exclusieve uitstraling, ook dit draagt bij aan de stijging van de waarde.

Kosten van een rieten dak

De kosten voor een rieten dak kunnen hoog oplopen. Hoe groter het dak, hoe hoger de kosten. Bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw vertellen wij voordat u een villa laat bouwen wat de kosten gaan zijn. Als u kiest voor het plaatsen van een rieten dak, kost dit ongeveer €100 per vierkante meter. Maar ook dit is van verschillende factoren afhankelijk. Heeft u bijvoorbeeld veel verspringingen in het dak, verhoogt dit de ‘moeilijkheid’ en kan de totaalprijs hoger uitkomen. Wilt u meer informatie over de kosten of heeft u andere vragen over het bouwen van een rietgedekte villa? Lees dan ons blog; De kosten van een rietgedekte villa of neem dan gerust contact op voor meer informatie of een afspraak in met één van onze verkopers. Zij kunnen u gerichte informatie geven en uw vragen beantwoorden.

Voorzijde rietgedekte villa bouwen door Lichtenberg Exclusieve Villabouw.
Scroll naar boven