MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Foto bij blog Wat is een kavelpaspoort - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Wat is een kavelpaspoort

Bij het bouwen van uw eigen droomvilla komt heel wat kijken. U komt in aanraking met termen die u misschien nooit eerder heeft gehoord, en die totaal onbekend kunnen zijn. Kavelpaspoort is zo’n woord. Een belangrijk onderdeel van de aankoop van uw gewenste locatie, maar wat houdt het in?

Een kavelpaspoort bevat en omschrijft – net als een gewoon paspoort – de eigenschappen van een kavel. In dit kavelpaspoort staat precies beschreven wat wel en niet kan en mag op het kavel, waarop u eventueel wilt gaan bouwen. Deze informatie is belangrijk wanneer u in gesprek gaat over de vervolgstap, namelijk het ontwerp van uw droomvilla.

Mogelijkheden direct inzichtelijk

Met een kavelpaspoort voorkomt u allerlei wijzigingen of teleurstellingen achteraf. Hiermee heeft u namelijk vooraf de mogelijkheden van deze plek en daarmee van uw eigen woning direct inzichtelijk. Hierbij kunt u denken aan: maximale afmetingen van de woning en op welke positie en in welke indeling de woning gebouwd mag en kan worden. Maar misschien zijn er ook voorschriften met betrekking tot het uiterlijk van de woning, zodat uw unieke zelfgebouwde villa toch in het straatbeeld past. Daarnaast zijn er de minder zichtbare regels zoals het omliggende groen (en de inrichting van uw tuin), riolering en diverse vergunningsvoorschriften. Dit alles wordt in het kavelpaspoort alvast duidelijk.

Droomvilla ontwerpen

Misschien heeft u het complete plaatje al voor ogen, maar het kan ook zijn dat u nog in een oriënterende fase zit. Er zijn 2 manieren om een kavel te benaderen. U kunt een droomplek hebben gevonden en uw woning vervolgens (laten) aanpassen aan de voorschriften van deze kavel. Maar misschien heeft u uw droomwoning in gedachten al ontworpen, en moet de kavel aan bepaalde voorwaarden voldoen.

Op welk punt u ook staat, wij denken graag met u mee en brengen daarbij een ruime ervaring mee in de villabouw onder architectuur. Van onze huisarchitecten tot onze uitvoerders: wij bouwen úw droomvilla. Meer weten over bouwen, ontwerpen en het kavelpaspoort? Kom gerust langs voor een kop koffie in onze prachtige showroom.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Scroll naar boven