MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Rietgedekte nieuwbouw Villa bouwen - Rietgedekte villa te Zeist - voorzijde met oprit - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Kan een villa met rieten kap in het bos?

Een villa met een rieten kap lijkt juist in het bos volledig op zijn plek. De combinatie van groen rondom de villa lijkt de uitstraling van het rieten dak nog verder te versterken. Maar is dit wel zo’n goede combinatie?

Ondanks het feit dat bos en riet qua uiterlijk mooi met elkaar combineren, is het niet altijd een goed idee om voor een rieten kap te kiezen, wanneer uw villa in het bos of zelfs tussen een groepje bomen wordt gebouwd. Schaduw, maar ook overhangende takken waar druppels af kunnen vallen, hebben een nadelige invloed op de levensduur van uw rieten kap.

Natuurproduct en duurzaam

Riet is en blijft een natuurproduct en heeft dus licht en ruimte nodig om goed te kunnen drogen. Wanneer een (deel van het) rieten dak constant in de schaduw ligt, kunnen er vochtproblemen ontstaan. Dit kan variëren van mos en algen tot rottende plekken. Dit nadeel wordt nog eens versterkt wanneer door overhangende takken telkens water op dezelfde plek terecht komt.

Een rieten dak kan geïmpregneerd worden tegen mos en algen, maar wanneer de woonomstandigheden een dermate negatieve invloed hebben, biedt ook impregneren waarschijnlijk niet de gewenste resultaten. Er wordt wel gezegd dat een constante schaduw de levensduur van een rieten dak met 50% kan verminderen. Drupt er telkens water op dezelfde plek, dan kan dit zelfs 75% van de levensduur kosten!

Optimale omstandigheden voor een rieten kap

Dus om antwoord te geven op de vraag: kan een villa met rieten kap in het bos worden gebouwd? Het kan wel, maar dan moeten de omstandigheden optimaal zijn. Denk aan een open plek, ruimte voor de zon op het dak, geen overhangende takken én het dak moet jaarlijks worden gereinigd van bladeren en overige verstikkende rommel, om het dak van voldoende lucht en licht te voorzien. De hellingshoek van het dak is daarbij ook erg belangrijk, zodat het water dat op het dak terechtkomt snel kan weglopen.

Kortom: wilt u een rieten dak op uw villa, maar twijfelt u over de omstandigheden, neem dan contact met ons op. Onze experts bekijken de situatie in alle rust en zullen u van het juiste en eerlijke advies voorzien.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Rietgedekte villa te Zeist - Villa met rieten kap in bos - Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Scroll naar boven