MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Villa te Enschede - riante tuin aan achterzijde - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Wonen in een schuurwoning

De term schuurwoning insinueert misschien dat het een verbouwde schuur betreft. Maar niets is minder waar. Een schuurwoning is een (nieuwbouw) villa, waarbij de gebruikte, vaak natuurlijke materialen en de omgeving een belangrijke rol spelen. De term is ontstaan vanuit landelijke percelen waarop men huizen wilde bouwen die pasten bij de omgeving.

Het wonen in een schuurwoning doet qua comfort en ruimte zeker niet onder voor andere villa’s. Kenmerken van deze woonstijl zijn het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen, zoals hout en neutrale steensoorten. Tegelijkertijd wordt dit vaak gecombineerd met grote glazen puien en een open indeling van de woning. Een schuurwoning komt het beste tot zijn recht in een landelijke omgeving. Het neigt vaak ook naar de sfeer van een boerenwoning.

Stijl schuurwoning

Waar bij de eerder toegelichte woonstijlen (zie onze blogs) juist de details in het oog springen en zorgen voor eigenheid, is bij een schuurwoning het tegenovergestelde van toepassing. Een schuurwoning herken je aan de sobere stijl, zonder al te veel poespas of uitstekende aanbouw: een rechttoe rechtaan villa.

Mogelijkheden eindeloos

Waar het uiterlijk van een schuurwoning misschien aandoet als een ‘schuur’, zijn het leefcomfort en de mogelijkheden haast eindeloos. Aller eerst wordt er bij het maken van het ontwerp allereerst gekeken naar de omgeving. Een schuurwoning mag opvallen, maar moet tegelijkertijd ook onderdeel zijn van de plek waar deze gebouwd is.

Door deze natuurlijke elementen te combineren met veel licht en ruimte, is de schuurwoning een heerlijke villa om in te wonen. De natuurlijke materialen hebben vaak een isolerende werking, waardoor deze woningen uitermate duurzaam en energiezuinig zijn. Zowel in het uiterlijk als in de indeling wordt het binnen met buiten gecombineerd.

Kortom: schijn bedriegt bij deze luxe en karakteristieke villa. Waar de buitenkant eenvoudig aan kan doen, kan deze prachtige woning aan alle kanten worden aangepast aan uw eigen woonwensen.
Heeft u interesse in een schuurwoning, neem dan contact met ons op. Wij hebben een ruime ervaring in luxe villabouw, waaronder schuurwoningen. We denken én bouwen graag met u mee!

Meer inspiratie opdoen voor uw eigen schuurwoning? Vraag dan onze gratis inspiratiebrochure aan!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Villa te Enschede - voorzijde - Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Scroll naar boven