MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Foto bij blog Vrijstaand huis bouwen - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Tips voor een landelijke villa

Natuurlijke materialen, weidse vergezichten en een stijlvol interieur. Het bouwen van een landelijke villa, of een landhuis, is een droom voor velen. Als je de kans hebt om deze droom te verwezenlijken, is het belangrijk om goed voorbereid te zijn. In deze blog lees je meer over waar je op moet letten bij het bouwen van een landelijke villa.

Verschillende bouwstijlen voor landhuizen en landelijke villa’s

De eerste stap bij het bouwen van een landelijke villa is het bepalen van de bouwstijl. Bij een landelijke villa denk je al snel aan een traditioneel landhuis met rieten dak, witte gevels en houten kozijnen. Toch zijn er nog tal van andere bouwstijlen mogelijk, denk bijvoorbeeld aan een moderne variant met grote glaspartijen en strakke lijnen. Of wat dacht je van een landhuis met een authentieke uitstraling, maar met alle moderne gemakken van nu? Onze architect kan u helpen bij het maken van de juiste keuze voor uw eigen landhuis!

De beste locatie voor een landhuis of landelijke villa

Een landelijke villa wordt vaak gebouwd op een ruime kavel, zodat je optimaal kunt genieten van de omgeving. Een belangrijk aspect bij het bouwen van een landelijk huis is dan ook het creëren van een goede verbinding tussen binnen en buiten. Grote openslaande deuren, een veranda of een serre zijn goede manieren om het buitenleven naar binnen te halen. Het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, steen en glas zorgen voor een mooie balans tussen binnen en buiten.

Duurzaamheid bij de bouw van uw landhuis

Bij het bouwen van een landelijke villa is het belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van de woning. De woning moet namelijk niet alleen mooi zijn, maar ook comfortabel en energiezuinig. Een goede isolatie, zonnepanelen en een warmtepomp zijn allemaal zaken om rekening mee te houden. Meer weten over duurzaam bouwen? Onze adviseurs kunnen u alles vertellen over de maatregelen die u kunt nemen en de verplichtingen die wij als bouwer al hebben.

Interieur voor uw landhuis

Tot slot is het interieur van een landelijke villa minstens zo belangrijk als de buitenkant. Bij een landelijke villa denk je al snel aan warme kleuren, natuurlijke materialen en gezelligheid. Een mooie open haard, grote eettafel en een ruime keuken zijn elementen die niet mogen ontbreken. Het is mogelijk via Lichtenberg Villabouw om van tevoren een interieurontwerper in te schakelen, zodat het interieur naadloos aansluit bij de bouwstijl van de woning.

Inspiratie bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Uw eigen landhuis bouwen? U bent van harte welkom op ons kantoor in Rijssen, of bestel de gratis inspiratiegids voor meer voorbeelden en ideeën!

Ter inspiratie kunt u een aantal landhuizen bekijken gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw:

Landhuis te Vogelenzang – Modern landhuis op royale kavel

Landhuis op de Veluwe – Exclusief landhuis met klassieke accenten

Landhuis te Leersum – Luxe landhuis met souterrain

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Landhuis te Vogelenzang - Landhuis bouwen - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Scroll naar boven