MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Wat kost een villa bouwen - villa op de Hondsrug - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

De kosten van een villa bouwen

Waarschijnlijk één van de belangrijkste vragen waar u graag antwoord op wilt als u een villa wilt laten bouwen; wat gaat mij dit kosten? Dit is van een paar factoren afhankelijk en daarom ook niet in één zin te beantwoorden. Wij informeren u graag over de zaken waar u rekening mee moet houden en geven inzicht in de prijsopbouw bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw.

Inhoud blog

 • Verschillende bouwkosten
 • Kosten bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw
 • De inbegrepen werkzaamheden
 • Welke kosten zijn niet inbegrepen bij de aanneemsom?
 • Het stappenplan voor de bouw

Verschillende bouwkosten

Er zijn een aantal algemene bouwkosten te noemen die bij elke bouw weer terugkomen. Dit zijn de kosten voor een kavel, de kosten voor het ontwerp en architect, infrastructuur zoals bodemonderzoek, leges en vergunningen, de bouwkosten voor uw villa zoals bouwplaats voorzieningen en materiaal kosten, kosten voor de nutsaansluitingen (water en elektra) en diverse arbeidkosten voor de inrichting van uw villa zoals de keuken, wandafwerking en de tuin.

Kosten voor een villa bouwen bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Hierboven dus een hele lijst met kosten waar u rekening mee moet houden. Als u voor Lichtenberg Exclusieve Villabouw kiest zijn er een aantal werkzaamheden bij de prijs in opgenomen. Deze totaalprijs noemen we ook wel; de aanneemsom. Om u ongeveer een beeld te geven, voor deze totale aanneemsom hanteren wij een kuubprijs van ca. €700.

Om tot deze definitieve aanneemsom te komen zullen wij, na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, een gedetailleerde begroting maken waarin alle zaken zijn verwerkt die bij de prijs inbegrepen zijn, zodat u precies weet waar de kosten zitten. Wilt u daarmee met ons door? Dan tekenen we de definitieve aannemingsovereenkomst en staat de aanneemsom hiermee vast.  

De inbegrepen werkzaamheden

Als u voor ons kiest, dan zitten de volgende werkzaamheden in de prijs verwerkt;

 • De kosten van de architect en voor het ontwerp;
 • De aanvraag voor de gewenste en noodzakelijke vergunningen;
 • De kosten voor berekeningen die noodzakelijk zijn voordat we gaan bouwen, zoals de sondering, het bouwbesluit, een constructieberekening en de BENG;
 • Eventuele sloopkosten;

Welke kosten zijn niet inbegrepen bij de aanneemsom?

Naast deze aanneemsom zijn er nog wel een aantal kosten waar u zelf rekening mee moet houden bij de bouw van uw villa. Dit zijn kosten waar wij zelf geen invloed op hebben of kosten die afhankelijk zijn van de bouw van de villa en die vooraf niet in te schatten zijn.

 • Kosten voor de aankoop van een kavel
 • Eventuele grondverbetering of heiwerk
 • Afbouw van villa; inrichting zoals keuken, badkamer, wandafwerking, vloerafwerking, inrichting.
 • Kosten voor de aanleg van een tuin

Het stappenplan voor de bouw

Met ons 10-stappenplan geven wij inzicht in het gehele bouwproces van uw villa en geven wij de garantie dat er niets vergeten wordt bij het voortraject en de realisatie van uw droomhuis! Bij stap 1 tot en met 4 zijn we bezig met het bepalen van de aanneemsom en bij stap 5 heeft u zelf aanvullende kosten voor de afbouw. Lees het stappenplan op onze pagina; 10 stappenplan

Zonder zorgen een villa bouwen

Krijg een volledig inzicht in de kosten van een villa bouwen doormiddel van een gesprek met één van onze adviseurs, vrijblijvend en persoonlijk! Wij beantwoorden graag al uw vragen over de kosten, maar ook bijvoorbeeld over het bouwproces en andere bouw gerelateerde vragen. Wij informeren u zo duidelijk en transparant mogelijk over de totale aanneemsom en het proces bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw.

Wilt u meer inspiratie ontvangen? Vraag dan onze gratis inspiratiegids aan!

Wat kost een villa bouwen - villa op de Hondsrug - Lichtenberg Exclusieve Villabouw (2)
Scroll naar boven