MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Wat kost een villa bouwen met Lichtenberg Exclusieve Villabouw

De kosten van een villa bouwen

Waarschijnlijk één van de belangrijkste vragen waar u graag antwoord op wilt als u een villa wilt laten bouwen; wat kost het bouwen van een villa? Dit is van een paar factoren afhankelijk en daarom ook niet in één zin te beantwoorden. Wij informeren u graag over de zaken waar u rekening mee moet houden en geven inzicht in de prijzen en prijsopbouw bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw.

Verschillende bouwkosten

Er zijn een aantal algemene bouwkosten te noemen die bij elke bouw weer terugkomen. Dit zijn de kosten voor een kavel, de kosten voor het ontwerp en architect, infrastructuur zoals bodemonderzoek, leges en vergunningen, de bouwkosten voor uw villa zoals bouwplaats voorzieningen en materiaal kosten, kosten voor de nutsaansluitingen (water en elektra) en diverse arbeidkosten voor de inrichting van uw villa zoals de keuken, wandafwerking en de tuin.

Kosten en prijzen villa bouwen met Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Hierboven dus een hele lijst met kosten waar u rekening mee moet houden. Als u voor Lichtenberg Exclusieve Villabouw kiest zijn er een aantal werkzaamheden bij de prijs in opgenomen. Deze totaalprijs noemen we ook wel; de aanneemsom. Om u ongeveer een beeld te geven, voor deze totale aanneemsom hanteren wij een kuubprijs van ca. €700*. Natuurlijk afhankelijk van heel veel factoren.

Om tot deze definitieve aanneemsom te komen zullen wij, na het tekenen van de samenwerkingsovereenkomst, een gedetailleerde begroting maken waarin alle zaken zijn verwerkt die bij de prijs inbegrepen zijn, zodat u precies weet waar de kosten zitten en welke prijzen wij hanteren. Wilt u daarmee met ons door? Dan tekenen we de definitieve aannemingsovereenkomst en staat de aanneemsom hiermee vast.  

Bij de prijs inbegrepen werkzaamheden

Als u voor ons kiest, dan zitten de volgende werkzaamheden in de prijs verwerkt;

  • De kosten van de architect en voor het ontwerp;
  • De aanvraag voor de gewenste en noodzakelijke vergunningen;
  • De kosten voor berekeningen die noodzakelijk zijn voordat we gaan bouwen, zoals de sondering, het bouwbesluit, een constructieberekening en de BENG;
  • Eventuele sloopkosten;

Welke kosten zijn niet inbegrepen bij de aanneemsom?

Naast deze aanneemsom zijn er nog wel een aantal kosten waar u zelf rekening mee moet houden bij de bouw van uw villa. Dit zijn kosten waar wij zelf geen invloed op hebben of kosten die afhankelijk zijn van de bouw van de villa en die vooraf niet in te schatten zijn.

  • Kosten voor de aankoop van een kavel
  • Eventuele grondverbetering of heiwerk
  • Afbouw van villa; inrichting zoals keuken, badkamer, wandafwerking, vloerafwerking, inrichting.
  • Kosten voor de aanleg van een tuin

Het stappenplan voor de bouw

Met ons 10-stappenplan geven wij inzicht in het gehele bouwproces van uw villa en geven wij de garantie dat er niets vergeten wordt bij het voortraject en de realisatie van uw droomhuis! Bij stap 1 tot en met 4 zijn we bezig met het bepalen van de aanneemsom en bij stap 5 heeft u zelf aanvullende kosten voor de afbouw. Lees het stappenplan op onze pagina; 10 stappenplan

Villa bouwen zonder zorgen

Krijg een volledig inzicht in de kosten van een villa bouwen doormiddel van een gesprek met één van onze adviseurs, vrijblijvend en persoonlijk! Wij beantwoorden graag al uw vragen over de kosten, maar ook bijvoorbeeld over het bouwproces en andere bouw gerelateerde vragen. Wij informeren u zo duidelijk en transparant mogelijk over de totale aanneemsom en het proces bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Daarbij geven wij u na de tijd altijd een globale budgettering zodat u ongeveer weet wat het bouwen van uw villa gaat kosten. Hierbij benoemen wij ongeveer per onderdeel de prijzen.

*Disclaimer: aan de genoemde prijzen kunnen geen rechten worden ontleend. Wijzigingen en fouten onder voorbehoud.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Villa bouwen kosten en prijzen bij Lichtenberg Villabouw
Wat kost een villa bouwen met Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Scroll naar boven