MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN
Landhuis op de Veluwe - tuin met zwembad en buitenkeuken - Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Villa te Hengelo - veranda - Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Villa op de Hondsrug - zwembad in de achtertuin - Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Villa te Hengelo - verlicht bijgebouw - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Villa te Enschede - riante tuin aan achterzijde - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Wonen in een schuurwoning

De term schuurwoning insinueert misschien dat het een verbouwde schuur betreft. Maar niets is minder waar. Een schuurwoning is een (nieuwbouw) villa, waarbij de gebruikte, vaak natuurlijke materialen en de omgeving een belangrijke rol spelen. De term is ontstaan vanuit landelijke percelen waarop men huizen wilde bouwen die pasten bij de omgeving.

Een schuurwoning doet qua comfort en ruimte zeker niet onder voor andere villa’s. Deze woonstijl wordt gekenmerkt door het gebruik van natuurlijke bouwmaterialen, zoals hout en neutrale steensoorten. Tegelijkertijd wordt dit vaak gecombineerd met grote glazen puien en een open indeling van de woning. Een schuurwoning komt het beste tot zijn recht in een landelijke omgeving. Het neigt vaak ook naar de sfeer van een boerenwoning.

Sobere stijl

Waar bij de eerder toegelichte woonstijlen (zie onze blogs) juist de details in het oog springen en zorgen voor eigenheid, is bij een schuurwoning het tegenovergestelde van toepassing. Een schuurwoning herken je aan de sobere stijl, zonder al te veel poespas of uitstekende aanbouw: een rechttoe rechtaan villa.

Mogelijkheden eindeloos

Waar het uiterlijk van een schuurwoning misschien aandoet als een ‘schuur’, zijn het leefcomfort en de mogelijkheden haast eindeloos. Bij het ontwerp van een schuurwoning wordt allereerst gekeken naar de omgeving. Het idee van een schuurwoning is dat het wel mag opvallen, maar dat de villa tegelijkertijd onderdeel is van de plek waar deze gebouwd wordt.

Door deze natuurlijke elementen te combineren met veel licht en ruimte, is de schuurwoning een heerlijke villa om in te wonen. De natuurlijke materialen hebben vaak een isolerende werking, waardoor deze woningen uitermate duurzaam en energiezuinig zijn. Zowel in het uiterlijk als in de indeling wordt het binnen met buiten gecombineerd.

Kortom: schijn bedriegt bij deze luxe en karakteristieke villa. Waar de buitenkant eenvoudig aan kan doen, kan deze prachtige woning aan alle kanten worden aangepast aan uw eigen woonwensen.
Heeft u interesse in een schuurwoning, neem dan contact met ons op. Wij hebben een ruime ervaring in luxe villabouw, waaronder schuurwoningen. We denken én bouwen graag met u mee!

Scroll naar top