MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Rietgedekte villa afwerken met riet Lichtenberg Villabouw

Loodafwerking van een rieten dak

Haast niets is mooier dan een rietgedekte villa bouwen. De aanwezigheid van riet maakt uw nieuw of bestaand huis tot een fraai plaatje. Maar bij het plaatsen van een rieten dak zijn er behoorlijk wat afwerkingen die heel nauwkeurig en correct uitgevoerd moeten worden. In een eerder blog spraken we al over de nokafwerking. Als gevolg hierop bespreken we in dit blog de loodafwerking. Een juiste loodafwerking kan worden gezien als een onmisbaar aspect van het geheel, namelijk het plaatsen van een rieten dak. Wat komt er zoal kijken bij de loodafwerking en wat zijn de verschillende mogelijkheden?

Toepassing lood rieten dak

Op het moment van de afwerking van uw rieten dak met lood, kan er worden gekozen voor twee mogelijkheden, namelijk:

Loodafwerking op of in het riet?

  1. Het lood wordt op het riet gelegd
  2. Het lood wordt in het riet gelegd

De keuze die u maakt kan afhankelijk zijn van uw eigen smaak. Wellicht vindt u het niet mooi om steeds het lood op uw dak te zien. Dat kan voor u een goede reden zijn te kiezen voor het plaatsen van lood in het riet, en er dus niet bovenop. Toch wordt in de meeste gevallen – in het geval van een rietgedekte villa bouwen – gekozen voor de variant ‘loodafwerking op het riet’ en niet voor ‘in het riet’. Waarom eigenlijk? Plaatsing van lood in het riet kent een aanzienlijk nadeel. Het riet dat zich net boven het ingedekte lood bevindt, zal vanwege de blootstelling aan het vele hemelwater eerder vergaan. Daarnaast kan het zo zijn dat door dit proces van verrotting van het riet het betreffende lood alsnog zichtbaar wordt. Het aanvankelijke voordeel – dat van het onzichtbaar maken van het aanwezige lood – is dan in zijn geheel verdwenen.

Loodafwerking rietgedekte villa bouwen Lichtenberg Villabouw

Rietgedekte villa bouwen – loodafwerking

De loodafwerking van een rieten dak levert dus echt een bijdrage aan het woongenot, als het goed wordt afgewerkt. Een goede loodafwerking is onmisbaar als het gaat om het weerstaan van de weersinvloeden als regen, sneeuw, hagel en wind. Simpelweg is het natuurlijk ook onmisbaar als het gaat om het waterdicht maken van het rieten dak van uw villa.

Wilt u meer weten over een rietgedekte villa bouwen, of specifiek meer informatie krijgen over de loodafwerking? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met uw vragen! Daarnaast kunt u veel meer lezen en bekijken op onze website over het bouwen van een rietgedekte villa.

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Loodafwerking rieten dak Lichtenberg Villabouw
Scroll naar boven