MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Foto bij blok Vallen sloopkosten altijd onder de aanneemsom? - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Vallen sloopkosten altijd onder de aanneemsom?


De aanneemsom is de prijs die een opdrachtgever, zoals bijvoorbeeld u, aan een aannemer, zoals ons, verschuldigd is in het kader van een aannemingsovereenkomst. Maar vallen sloopkosten dan ook onder deze aanneemsom?

Goede vraag! Vaak denken we bij een nieuwbouwproject aan een onbebouwd stuk grond. In de meeste gevallen is het natuurlijk zo dat nieuwbouw wordt uitgevoerd op een stuk grond, waar meerdere nieuwbouwwoningen tegelijk worden gebouwd. U kiest in dat geval in eerste instantie een locatie uit, om daarna naar de woning zelf te kijken. In dat geval zijn sloopkosten natuurlijk niet aan de orde en zullen ze vanzelfsprekend niet onder de aanneemsom vallen.

Anders wordt het, wanneer u een bestaande woning (eigen of gekocht) laat slopen om er een nieuwbouwwoning voor terug te plaatsen. In dat geval komen er vanzelfsprekend extra kosten bij voor de sloop van het bestaande pand en vaak ook voor het bouwklaar maken van de grond.

Vallen al die sloopkosten dan altijd onder de aanneemsom? Dat hangt er vanaf hoe de afspraken gemaakt zijn. In het verleden was het wettelijk vastgelegd, welke kosten onder de aanneemsom vielen (NEN2699). Dit is gebaseerd op een zogeheten traditioneel ontwerpproces, waarbij iedere partij zijn / haar eigen deel met bijbehorende kosten afwikkelde.

Werkwijze Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Steeds vaker kiest men voor één partij die alle zaken afhandelt. Zo werken we ook bij Lichtenberg Exclusieve Villabouw. We vinden het belangrijk dat u één aanspreekpunt heeft en vooraf een duidelijk overzicht krijgt van de uit te voeren werkzaamheden met de bijbehorende kosten. Wij zullen als aannemer van het project dan ook één totale aanneemsom opgeven, waarbij de eventuele sloopkosten ook zijn meegenomen. Uw voordeel daarbij is dat we een duidelijke en strakke prijs kunnen bieden én dat we gegarandeerd met de beste vaklui samenwerken.

Wilt u meer weten over de aanneemsom, de sloopkosten of alle andere kosten en werkzaamheden die komen kijken bij het bouwen van uw droomwoning? Neem dan gerust contact met ons op. We ontmoeten u graag in onze showroom in Rijssen!

 

Scroll naar boven