MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Voorontwerp villa en constructeur - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Het voorontwerp, moet ik dan al denken aan een constructeur?

Het korte antwoord op je vraag is ja. Wil je beginnen met het bouwen van jouw droomhuis? Of wil je je huis graag verbouwen tot het helemaal jouw stijl is? Dan komt daar hoogstwaarschijnlijk een architect bij kijken. Een architect laat zijn ontwerpkunsten los op een prachtig voorontwerp waar al je wensen in zijn opgenomen. Echter, als je aan een architect denkt, wordt ook de constructeur ingeschakeld voor een constructief voorontwerp van uw villa.

Het voorontwerp van uw villa, wat is dat?

Laten we beginnen bij het begin, u laat uw villa ontwerpen. Een voorontwerp is bij een architect, na bestudering van de wensen van de opdrachtgever, de eerste tekening die er gemaakt wordt om een beeld te geven van het gebouw. Ook kan een prijsvraag het beginpunt zijn van een ontwerp. De denkbeelden van de architect, met in het achterhoofd het programma van eisen van de opdrachtgever en vaak een schetsontwerp, vertaalt zich ruimtelijk en functioneel in de vorm aan van een serie tekeningen en andere beeldende mogelijkheden.

Lees meer over een villa architect in ons blog: De belangrijke rol van een architect bij het ontwerpen van een villa

Wat doet een constructeur dan?

In de bouw creëert/ontwerpt een architect een bouwwerk waarbij de indeling van een gegeven ruimte en het aanzien van het gebouw bepaald worden. Naast het prachtige ontwerp is het voorontwerp van de constructeur bepalend. De constructeur wordt vervolgens ingeschakeld om de draagconstructie, bestaande uit kolommen, balken, vloeren en wanden, te ontwerpen en door te rekenen. Vervolgens zal hij voldoende sterke materialen kiezen die hij voor de draagconstructie wil gebruiken. Bekende materialen zijn beton, staal, hout en metselwerk. Ook esthetische overwegingen spelen een rol. Zodra de constructeur zijn werk heeft gedaan is het schetsontwerp pas klaar voor de volgende stappen!

Gratis inspiratiebrochure aanvragen

Meer inspiratie ontvangen voor uw eigen villa? Onze gratis brochure staat vol met gerealiseerde villa’s gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw. Wij hebben een selectie gemaakt van verschillende stijlen zodat er altijd een villa in staat naar uw smaak en stijl. Van statige herenhuizen naar royale landhuizen of rietgedekte moderne villa’s. Daarnaast beschrijven we uitgebreid hoe we te werk gaan, hebben we schetsen toegevoegd en kunt u ook het interieur bekijken van een aantal villa’s.

Vul onderstaande gegevens in en wij verzenden de gratis inspiratiegids zo snel mogelijk naar u toe!

Voorontwerp villa en constructeur - Lichtenberg Exclusieve Villabouw
Scroll naar boven