MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Foto bij blog Vrijstaand huis bouwen - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Landhuis bouwen

Wanneer u een eigen villa gaat bouwen, is het ontwerp natuurlijk het eerste dat besproken moet worden en het eerste dat de mensen zien. Kiest u voor een landhuis, dan kiest u voor uitstraling. En dan gaat het niet eens zozeer om de afmeting, maar vooral om de details van uw eigen landhuis.

Een eigen landhuis bouwen. Dat klinkt toch als de ultieme luxe. Echte luxe is het om te wonen in uw eigen droomvilla. Een woning die van metselwerk tot dakkapel is uitgevoerd naar uw eigen wensen en woonvoorkeuren. Zowel in uiterlijk als bij het interieur. Want uw wensen trekken we natuurlijk ook – juist – binnen tot in de kleinste details door. Denkt u aan de materialen in de badkamer, openslaande tuindeuren in de woonkeuken of een veranda om de laatste zon mee te pakken.

Landhuis

Waar moet uw nieuwe woning eigenlijk aan voldoen, om landhuis te heten? Dat begint met een symmetrische indeling en met oog voor de rijke details. Bij het bouwen van een landhuis wordt ook vaak gebruik gemaakt van natuurlijke materialen en tinten. Het is dan ook niet gek dat een landhuis vaak wordt afgemaakt met een rieten dak.

Ruimte

Afhankelijk van de kavel komt een landhuis het beste tot zijn recht met flink wat ruimte rondom de woning. Zo gaat alle aandacht naar uw droomvilla. En terecht! We raden u dan ook aan om tijdens de ontwerpfase ook in gesprek te gaan met onze tuinarchitect. Vaak wordt bij het ontwerp van de een landhuis ook direct de tuin meegenomen. U zorgt er op die manier voor dat de tuin een verlengde wordt van het landhuis, terwijl een mooi aangelegde tuin er tegelijkertijd voor zorgt dat uw landhuis optimaal uit de verf komt.

PS: Een landhuis moet niet worden verward met een Engels landhuis. Waar een landhuis vaak statig is, valt een Engels landhuis juist op door een zekere knusheid.

Meer weten over het bouwen van een landhuis? U bent van harte welkom op ons kantoor in Rijssen, of bestel de gratis inspiratiegids voor meer voorbeelden en ideeën!

Ter inspiratie kunt u een aantal landhuizen bekijken gebouwd door Lichtenberg Exclusieve Villabouw:

Landhuis te Vogelenzang – Modern landhuis op royale kavel

Landhuis op de Veluwe – Exclusief landhuis met klassieke accenten

Landhuis te Leersum – Luxe landhuis met souterrain

Landhuis te Vogelenzang - Landhuis bouwen - Lichtenberg Exclusieve Villabouw

Scroll naar boven