MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Landhuis te Leersum

Landhuis met souterrain

Op een bosrijke kavel van maar liefst 5 hectare, waar voorheen een boswachtershuisje stond, heeft Lichtenberg Exclusieve Villabouw dit luxe landhuis mogen realiseren. Er waren een aantal restricties vanuit de gemeente qua bebouwing, waardoor ervoor gekozen is de woning te voorzien van een souterrain om niet boven het vastgestelde bovengrondse bouwvolume uit te komen.

De halfronde entree springt direct in het oog bij het oprijden van de inrit. De verspringingen die mede door deze entree ontstaan, geeft de villa een unieke uitstraling. De wit gekeimde gevels steken mooi af bij de rieten kap en het donkere trasraam.

Zeer luxe afwerking

Er is gekozen voor een zeer luxe afwerking, zoals de grijze nokvorsten, natuurstenen raamdorpels, sluitstenen en schoorsteenplaten voor beide schoorstenen.

Eén van de woonwensen was veel lichtinval. Doordat het luxe landhuis omringt wordt door veel bomen een hele uitdaging. Maar toch, door het toepassen van grote raampartijen en openslaande tuindeuren komt er voldoende lichtinval in de woning.

Ook het interieur voldoet aan alle wensen en eisen van de bewoners. Ruimtes zijn slim ingedeeld, mede door het plaatsen van de souterrain. Het terras bevindt zich aan meerdere zijden van de villa, hierdoor kan er in de zomermaanden de gehele dag genoten worden van het buiten leven.

"Een landhuis in een 'sprookjesbos'. Zo omschrijven de bewoners van dit fraaie landhuis hun woning te midden van de bossen op de Utrechtse Heuvelrug."

Benieuwd naar de villa's van Lichtenberg Exclusieve Villabouw?
Vraag dan gratis hier uw luxe inspiratiegids aan.

Scroll naar boven