MET PASSIE MEESTERLIJK BOUWEN

85 jaar ervaring - eigen vakmensen - transparant in kosten - alle disciplines in huis

Villa te Aerdenhout

Rietgedekte villa te Aerdenhout

Deze villa te Aerdenhout is gebouwd op een kavel dat onderdeel is van het ‘plan Haringbuys’. Bij een bouwplan van een gemeente worden in sommige gevallen specifieke eisen en richtlijnen gesteld. Deze staan omschreven in het beeldkwaliteitplan.

In dit geval moet het hoofdgebouw minimaal 5 meter uit de erfgrens staan en moet de oprit per kavel plaats bieden aan minimaal twee auto’s. Van de gemeente krijgen de bewoners een meidoorn- of appelboom cadeau die bij voorkeur in de zijtuin moet komen te staan.

Veel ruimte

Als basis is er gekozen voor een asymmetrische kap. De hoge zijde is aan de kant van het oprit gesitueerd, op deze manier ontstaat er een vriendelijke overgang naar de tuinzijde. De woonfuncties zijn allemaal op de tuin gericht. De gevels zijn voorzien van keimwerk met een fraaie bakstenen plint. Samen met het potdekselwerk zorgt de verfijnde detaillering voor een karakteristieke rietgedekte villa.

De begane grond kent een overzichtelijke indeling met een straatgerichte keuken, woonkamer met openslaande tuindeuren en een werkkamer. Boven zijn drie slaapkamer te vinden, waarbij de hoofdslaapkamer over een eigen badkamer en een inloopkast beschikt. Als extra is er ook een aparte ruimte gemaakt voor de wasmachine en droger.

“We vinden het vooral knap hoe onze ideeën werden opgepakt. Door onze ideeën kwamen ze zelf met aanvullende ideeën.”

fam. De Boer
Wist u dat ...

Een rietgedekte villa bouwen heeft meerdere voordelen! Zo heeft riet een geluidsisolerende werking zodat u geluiden van buitenaf minder goed hoort! 

Benieuwd naar de villa's van Lichtenberg Exclusieve Villabouw?
Vraag dan gratis hier uw luxe inspiratiegids aan.

Scroll naar boven